Chukotka

Rusija: Amerikanci vježbaju napad

Rusi tvrde kako su američke oružane snage i ranije bile aktivne u ovoj oblasti, ali da se većinom radilo o rutinskoj operativnoj borbenoj obuci.
Vijesti / Svijet | 29. 12. 2019. u 19:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SAD su pojačale vojne aktivnosti u blizini ruskog poluotoka Chukotka, formirajući grupacije i izvodeći različite manevre, rekao je načelnik Generalštaba ruskog sjeveroistočnog združenog zapovjedništva Mihail Biličenko.

Rekao je kako su američke oružane snage i ranije bile aktivne u ovoj oblasti, ali da se većinom radilo o rutinskoj operativnoj borbenoj obuci.

"Sada oni povećavaju grupacije i vježbaju, između ostalog, napad amfibijskih snaga", rekao je Biličenko za televizijski kanal Zvezda.

Ministar obrane Rusije Sergej Šojgu rekao je ranije na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da će SAD kompletirati antirusku inicijativu pod nazivom "četiri puta 30" do 2022. godine.

Ova inicijativa predviđa jačanje snaga u Europi koje će imati 30 mehaniziranih bataljuna, 30 zračnih eskadrila, 30 borbenih brodova spremnih za raspoređivanje u roku od 30 dana, podsjeća TASS.

Kopirati
Drag cursor here to close