Prosvjedi

Rusi se ograđuju od rukopisa u Srbiji

Nešto ranije je i ruski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko odbacio navode o "ruskom tragu" u organizaciji nereda u Srbiji.
Vijesti / Svijet | 10. 07. 2020. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova ocijenilo je kao lažne vijesti izvještaje o "ruskom tragu" u nemirima u Beogradu.

"Određeni mediji objavili su izvještaje o navodnom `ruskom tragu` iza nemira u Beogradu 7. i 8. srpnja. Očigledno je da autori lažnih vijesti pokušavaju održati poznate stereotipe konspiracije svojih sponzora koji kao da u svemu vide `ruku Moskve", navodi se u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.


Dodaje se i kako ti "niskoprofilni mediji imaju samo jedan cilj, a to je da bace sjenku na rusko-srpsko partnerstvo'', prenosi Srna.

U priopćenju se dodaje da se Moskva ''unaprijed raduje brzom okončanju nasilja, obnovi javnog reda i stabilnosti u prijateljskoj Srbiji i povratku političke diskusije o spornim pitanjima sa kojim se ta zemlja suočava''.

Nešto ranije je i ruski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko odbacio navode o "ruskom tragu" u organizaciji nereda u Srbiji.

Ruska novinska agencija TASS podsjeća da su u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji u prethodne dvije večeri održani prosvjedi u kojima je ozlijeđeno više desetina građana i policajaca, zbog ranije najave uvođenja policijskog sata u vezi s epidemijom virusa korona.


Kako prenosi Srna, pojedine nevladine organizacije, uključujući Centar za euroatlantske studije (CEAS), su u javnosti izašle sa stavom da se u neredima prepoznaje "ruski rukopis".

Kopirati
Drag cursor here to close