Za intranazalnu uporabu

Rusi razvijaju novo cjepivo protiv COVID-a 19

Cjepivo je predviđeno za intranazalnu uporabu te se pravi na osnovi virusa gripe.
Vijesti / Svijet | 11. 04. 2021. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalisti istraživačkog instituta za grip "Smorodintsev" ruskog Ministarstva zdravlja razvijaju još jedno cjepivo protiv koronavirusa, a preliminarni rezultati očekuju se u bliskoj budućnosti, najavio je ministar Mihail Muraško.

"Istraživački institut za grip 'Smorodintsev' ima visok znanstveni potencijal, a trenutno se tu razvija još jedno cjepivo protiv novog koronavirusa. Očekujemo prve preliminarne rezultate u bliskoj budućnosti", rekao je ministar, prenosi TASS.

Agencija navodi kako je ravnatelj instituta Dmitrij Lioznov rekao novinarima kako se cjepivo predviđeno za intranazalnu uporabu pravi na osnovi virusa gripe.

"Ovo je slična tehnologija s cjepivom Sputnjik V, ali u ovom slučaju se koristi virus gripa. Klinička ispitivanja planirana su za jesen, a cjepivo će biti dostupno najranije tijekom zime ili sljedećeg proljeća", naglasio je Lioznov.

TASS javlja kako je ravnatelj Instituta također izrazio nadu da će njihov proizvod biti u primjeni ne samo kod stanovništva Rusije već kako će pomoći u zaštiti od virusa i drugim zemljama svijeta, prenosi Al Jazeera.

Kopirati
Drag cursor here to close