Virus je sve promijenio

Ručak u Rimu uz maske i osobna pitanja

Vlasnici restorana obvezni su zapisati vaše ime, broj telefona i adresu te vas upitati u kakvom ste odnosu s osobama koje sjede s vama za stolom.
Vijesti / Svijet | 19. 05. 2020. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najopipljivijih znakova da se život u Italiji vraća u normalu nakon 10 tjedana karantene je taj da, počevši od ponedjeljka, možete ponovo jesti u restoranima.

No i taj se doživljaj promijenio, a to pokazuje posjet restoranu "Peppo al Cosimato" u popularnoj rimskoj četvrti Trastevere.

Za početak, svi konobari nose maske i ne donose vam jelovnike. Ljubazno vas zamole da ih sami pregledate na internetu.

Vlasnici restorana obvezni su zapisati vaše ime, broj telefona i adresu te vas upitati u kakvom ste odnosu s osobama koje sjede s vama za stolom.

Ako živite pod istim krovom, niste obvezni poštivati mjere fizičke distance. No par kolega mora sjediti za stolom za četvero i i to dijagonalno.

"Čini se kao kršenje privatnosti, no mi samo poštujemo propisane epidemiološke mjere koje su, u to snažno vjerujemo, potrebne kako bi zaštitile naše zdravlje", rekao je jedan od vlasnika restorana, Giuseppe Russo.

Podaci o gostima čuvaju se 30 dana za slučaj potrebe traganja za kontaktima zaraženih koronavirusom.

A njih prvoga dana nije ni bilo. Novinar agencije dpa koji je u restoran stigao oko 14 sati, bio je tek drugi gost. U idućih pola sata stigla su još samo dva para, prenosi Hina.

"Prije ovoga, radnim smo danima na ručku imali od 50 do 60 gostiju. Danas smo ih imali šest", kaže Russo. Dodao je da bi večer mogla izgledati bolje jer ima tridesetak rezervacija.

Peppo je u predvirusna vremena u restoranu mogao smjestiti 120 gostiju, no sada mu je zbog mjera distanciranja kapacitet ograničen na 30 do 50. Broj ovisi o tomu jesu li gosti članovi iste obitelji, zbog čega smiju sjediti jedini blizu drugih.

Russo poštuje sve što mu država nalaže, no jedno je odbio - ružne pregrade od pleksiglasa između gostiju. "To ne dolazi u obzir, objed mora biti zadovoljstvo!".

Kopirati
Drag cursor here to close