Indonezija

Ronilac poginuo u potrazi za zrakoplovom

The Lion Air Boeing 737 MAX 8 pao je u more u ponedjeljak oko 13 minuta nakon polijetanja s džakartanskog međunarodnoga aerodroma Soekarno-Hatta.
Vijesti / Svijet | 03. 11. 2018. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indonezijski ronilac poginuo je u operaciji potrage za preživjelima pri padu zrakoplova Lion Air u kojemu je bilo 189 ljudi, rekao je vođa spasilačke ekipe u subotu.

Syahrul Anto pronađen je bez svijesti u petak i u bolnici su ga liječnici proglasili mrtvim, rekao je Bayu Wardoyo, vođa indonezijske spasilačke ronilačke ekipe, piše Hina.

Pripadnik mornarice rekao je da je Syahrul možda umro od nekontrolirane dekompresije.

The Lion Air Boeing 737 MAX 8 pao je u more u ponedjeljak oko 13 minuta nakon polijetanja s džakartanskog međunarodnoga aerodroma Soekarno-Hatta.

Poginuo je 181 putnik i osam članova posade.

U petak su ronioci pronašli jednu od dviju crnih kutija, no još se ne zna radi li se o kutiji koja bilježi parametre leta ili onoj koja bilježi zvukove u pilotskoj kabini.

Indonezijska vojska objavila je u srijedu kako je možda locirala olupinu aviona. U pronalaženju dviju crnih kutija letjelice angažirano je tisuću osoba, među kojima više desetaka ronioca, kao i helikopteri i brodovi.

Boeing 737 MAX 8 Lion Aira, u prometu samo nekoliko mjeseci, nestao je u Javanskom moru u ponedjeljak. Neposredno prije posada je zatražila od kontrole leta dopuštenje da se vrati u Džakartu, polazišnu točku.

Ta zrakoplovna nesreća druga je smrtonosna nesreća zrakoplovne tvrtke Lion Air u 14 godina. Njihov zrakoplov je 2014. u gradu Solu u središnjem dijelu Jave promašio pistu zračne luke i zabio se u groblje, pri čemu je poginulo 25 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close