Američki specijalni tužitelj

Robert Mueller podnio ostavku

Mueller je izjavio da zatvara ured specijalnog tužitelja te da se povlači s pozicije u Ministarstvu pravosuđa, javlja Anadolu Agency.
Vijesti / Svijet | 29. 05. 2019. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki specijalni tužitelj Robert Mueller, koji je radio na izvještaju o dosluhu predsjednika SAD-a Donalda Trumpa s Rusima, najavio je da podnosi ostavku u Ministarstvu pravosuđa.

Mueller je izjavio da zatvara ured specijalnog tužitelja te da se povlači s pozicije u Ministarstvu pravosuđa, javlja Anadolu Agency.

Istakao je da, prema uputama koje je dobio od ministarstva, njegov ured nije mogao optužiti američkog predsjednika Donalda Trumpa za kazneno djelo.

“Nismo odredili u izvještaju da li je počinio zločin ili ne”, rekao je Mueller.

Citirajući Ministarstvo pravosuđa, istakao je da predsjednik države ne može biti optužen za federalni zločin jer je to protuustavno.

“Čak i kada bi se optužnica držala zapečaćena i skrivena od javnosti. I to je zabranjeno. Optužiti predsjednika za zločin stoga nije uopće bila opcija koju smo razmatrali”, kazao je Mueller.

Kada se radi o njegovoj istrazi o dosluhu Trumpa i Moskve koja je trajala 22 mjeseca, Mueller je kazao da su ruski obavještajci, koji su dio ruske vojske, pokrenuli koncentriran napad na politički sistem SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close