Vučić

Rješenja za Kosovo nema?

"Kažu - mi smo veliki rodoljubi i nećemo da izdamo, ali stvari su mnogo ozbiljnije i teže nego što želimo da ih predstavimo", naveo je Vučić...
Vijesti / Svijet | 14. 06. 2020. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Plašim se da zamrznuti konflikt nije rješenje, ali se plašim i da rješenja za Kosovo nema'', rekao je u subotu navečer Aleksandar Vučić.

''Ne mogu nikome da kažem da ćemo riješiti pitanje Kosova, jer ja ne znam kako", izjavio je Vučić i istaknuo da će se, kada dođe do njegovog susreta s Miroslavom Lajčakom, ponovo govoriti o tehničko-metodološko-formalnim prijedlozima, kao i implementaciji već potpisanih sporazuma, ali ne i o suštinskom, o nekom prijedlogu, jer prijedloga nema, piše Tanjug.

"Kada krenemo u razgovore, vjerojatno će reći: hajde da pričamo o sporazumima koji su potpisani i o njihovoj implementaciji", rekao je Vučić gostujući u emisiji Fokus na B92.

Ipak, ističe da je mnogo manje važno kada će se sastati s Lajčakom, iako se mediji sada bave time hoće li to biti 22. srpnja ili 7. kolovoza i slično.

"Koga briga za to kada ćemo se sastati, već što je agenda i o čemu ćemo razgovarati, je li to da mi priznamo a da dobijemo što, a zbog čega bismo mi to uradili. Kada ih to pitam, ne kažu mi ništa", naveo je Vučić i dodao da to uvijek pita javno.

''Ne stidim se toga i ne plašim se'', dodao je.

"Kažu - mi smo veliki rodoljubi i nećemo da izdamo, ali stvari su mnogo ozbiljnije i teže nego što želimo da ih predstavimo", naveo je Vučić i istaknuo da se taj problem ne može lako riješiti, a naročito ne tako kako kažu oni iz beogradskih kafića da će biti lako.

"Kada to kažu da će biti lako, to je uvreda za povijest i sve naše poginule koji su branili Kosovo i Srbiju", naglasio je Vučić.

Dodaje da nije ni od koga dobio ni ideju kako bi to trebalo izgledati.

Upitan tko je bolji posrednik u rješavanju pitanja KiM, Vučić je rekao da će svakako i jedni i drugi tražiti neovisnost Kosova, kao i da za nas moraju biti kredibilni partneri i Europa, SAD, Rusija i Kina.

''Suviše smo mali da bi mogli uvijek da govorimo sve što mislimo i znamo'', dodao je Vučić.

Ističe da je sigurno da ima više iskustva i saznanja nego najveći broj ljudi po pitanju kosova, ali da o tome ne može govoriti kako ne bi ugrožavao budućnost zemlje.

Kaže da ima jedna poslovica u selu kod njegovog oca: ''Zmiju glavi ispod nje se vadi'' i dodaje da je to suština cijele stvari.

Kopirati
Drag cursor here to close