Strah

Richard Gere: Salvini je 'baby Trump'

Gere (69), nedavno se sukobio sa Salvinijem oko Open Arms, broda istoimene humanitarne grupe s više od 100 migranata na palubi, kome je uskraćen ulazak u Italiju.
Vijesti / Svijet | 19. 08. 2019. u 13:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik talijanske ekstremne desnice i ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini je "baby Trump" koji koristi strah ljudi kako bi dobio glasove na izborima, izjavio je američki glumac Richard Gere u intervjuu objavljenom u ponedjeljak. 

Gere (69), nedavno se sukobio sa Salvinijem oko Open Arms, broda istoimene humanitarne grupe s više od 100 migranata na palubi, kome je uskraćen ulazak u Italiju. 

''(Vaš) ministar unutrašnjih poslova ima isti mentalitet kao predsjednik Trump. Zapravo, ja nazivam Salvinija "babyTrump". On koristi isu radikalnu ignoranciju, eksploatira strah i mržnju '', izjavio je  Gere za talijanske dnevne novine Corriere della Sera. 

Gere se prije dva tjedna ukrcao na Open Arms kako bi unio hranu i ostale humanitarne robe za migrante. Salvini je ironično zatražio od glumca da odvede migrante u Hollywood i primi ih "u jednoj od svojih vila". 

''Da vaš ministar unutrašnjih poslova provede izvjesno vrijeme s tim ljudima, sasluša njihove priče, njihove obiteljske traume, on bi promjenio svoj stav '', izjavio je glumac u današnjem intervjuu.  

Gere je kazao da bi se volio sastati sa Salvinijem jer "ja sam siguran da on nije takav kakvim se predstavlja u javnosti. On ima obitelj , djecu, roditelje. On, međutim, smatra politiku pretekstom za jačanje svog rejtinga u javnosti", prenosi dpa. 

Salvini, koji je također zamjenik premijera, u kaotičnoj je političkoj situaciji nakon što je najavio da će oboriti talijansku vladu u nadi da će kapitalizirati svoju prednost u anketama javnosti kako bi pobijedio na prijevremenim izborima. 

Njegov otuđeni koalicijski saveznik, pokret Pet zvijezda, pokušava osujetiti njegove planove formiranjem vlade s najvećom opozicionom strankom, praktično izbacujući Salvinija s vlasti, prenosi dpa. 

Kopirati
Drag cursor here to close