Strašno

Raste broj mrtvih: U Indoneziji preminulo 367 ljudi zbog brojanja glasova

Na više od 800.000 biračkih mjesta angažirano je blizu sedam milijuna osoba koje su brinule da glasovanje bude regularno
Vijesti / Svijet | 29. 04. 2019. u 14:31 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 367 članova biračkih tijela i policajaca umrlo je zbog iscrpljujućeg rada tijekom glasovanja i prebrojavanja glasačkih listića nakon izbora koji su u Indoneziji održani 17. travnja.

Vrhovno izborno povjerenstvo Indonezije priopćila je da je 70 podleglih bilo u životnoj dobi iznad 40 godina.

Glavni tajnik povjerenstva Arif Rahman Hakim kazao je da se 2.151 član Grupe za organiziranje izbora razbolio tijekom iscrpljujućeg rada.

Odlukom vlasti iz 2014.godine u Indoneziji su nedavno prvi put u povijesti istodobno održani predsjednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Na više od 800.000 biračkih mjesta angažirano je blizu sedam milijuna osoba koje su brinule da glasovanje bude regularno, a potom su ručno brojali glasačke listiće.

Angažirani na biračkim nisu imali pomoć ambulantnih ekipa, a plaćeni su po 42,6 dolara. Obitelji preminulih će dobiti odštetu u iznosu od po 2.534 dolara.

Potpredsjednik Indonezije Kusuf Kalla pozvao je nadležne vlasti da revidiraju odluku o istodobnom održavanju parlamentarnih, predsjedničkih, pokrajinskih i lokalnih izbora u toj zemlji.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close