Nikola Gruevski

Raspisana međunarodna tjeralica za bivšim premijerom Makedonije

Ministarstvo unutarnjih poslova je također potvrdilo da su dobili potvrdu od mađarskih vlasti da je Nikola Gruevski u toj zemlji podnio zahtjev za azil.
Vijesti / Svijet | 13. 11. 2018. u 22:07 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije je na službenoj internet stranici objavilo da je raspisana međunarodna tjeralica za bivšim premijerom Nikolom Gruevskim koji je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine. 

Policija u Skoplju jučer je počela potragu za Gruevskim pošto se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne. 

Ministarstvo unutarnjih poslova je također potvrdilo da su dobili potvrdu od mađarskih vlasti da je Nikola Gruevski u toj zemlji podnio zahtjev za azil, javlja Anadolija. 

Gruevski, koji je bio premijer od 2006. do 2016. godine, javio se iz Budimpešte, gdje je od mađarskih vlasti zatražio politički azil. 

''Ja sam u Budimpešti i zatražio sam politički azil od vlasti u Mađarskoj'', napisao je Gruevski na svom Facebook profilu. 

Dodao je i kako je posljednjih nekoliko dana dobivao čak i prijetnje po život. 

Gruevskog potražuju zbog toga što se nije u roku javio na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen u slučaju kupovine blindiranog "Mercedesa" koji je koštao blizu 600.000 eura. On posljednjh dana nije bio dostupan makedonskom pravosuđu da bi mu se uručio poziv.

Kopirati
Drag cursor here to close