Od rana zadobivenih u napadu

Ranjeni izraelski rabin preminuo u bolnici

Na njega je otvorena vatra u nedjelju, kratko nakon što je izraelski vojnik izboden nožem do smrti na prometnom raskršću na toj teritoriji.
Vijesti / Svijet | 18. 03. 2019. u 16:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski rabin preminuo je u ponedjeljak od rana koje je zadobio u napadu Palestinca dan ranije na okupiranoj Zapadnoj obali, u kome je također ubijen i izraelski vojnik. Incident se dogodio tri tjedna uoči izraelskih nacionalnih izbora.

Rabin, 47-godišnji Achiad Ettinger, bio je otac 12-oro djece i mještanin židovskog naselja na Zapadnoj obali.  Na njega je otvorena vatra u nedjelju, kratko nakon što je izraelski vojnik izboden nožem do smrti na prometnom raskršću na toj teritoriji.

Palestinski napadač koristio je pušku 19-godišnjeg regruta kako bi otvorio vatru na rabina i na drugog vojnika prije nego što je pobjegao u ukradenom automobilu, priopćili su izraelski dužnosnici.

Glasnogovornica bolnice Beilinson u blizini Tel Aviva objavila je Ettingerovu smrt. On je bio čelnik vjerske škole u Tel Avivu.

''Narod Izraela žali zbog ubistva rabina Achiada Ettingera'', napisao je premijer Benjamin Netanyahu na Twitteru, prenosi Reuters.

 

Kopirati
Drag cursor here to close