'Izmišljotina'

Grčka opovrgava ubojstvo migranta

Turska i Grčka počele su s optužbama zbog migrantskog vala koji se spustio na tursko-grčku granicu.
Vijesti / Svijet | 04. 03. 2020. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navodne ranjenike u koje su pucali grčki policajci glasnogovornik grčke vlade nazvao je ‘izmišljotinom’ i kazao da te navode ‘kategorički odbacuje’

Turska i Grčka počele su s optužbama zbog migrantskog vala koji se spustio na tursko-grčku granicu. Kako javlja HRT, lokalne vlasti turske pokrajine Edirne na sjeverozapadu zemlje objavile su da je šest migranata ranjeno pravim metcima koji su ispaljeni blizu graničnog prijelaza Pazarkule i Kasteniesa s grčke strane. Vlasti su u priopćenju objavile da je jedan od ranjenih muškarac čiji identitet nije državljanstvo nisu objavili, preminuo je zbog prostrijelne rane na prsima. No, Grčka niječe da se išta od toga dogodilo. U Ateni je Stelio Petsas, referirajući se na vijesti iz Turske, glasnogovornik grčke vlade kazao da oni šire lažne vijesti. Navodne ranjenike u koje su pucali grčki policajci nazvao je “izmišljotinom” i kazao da te navode “kategorički odbacuje”.

Teške optužbe

Sukobi između migranata i policije dogodili su se u srijedu ujutro na tursko-grčkoj granici gdje je fotograf AFP-a vidio migranta ranjenog u nogu i to metkom ispaljenim s grčke strane. Nakon tog incidenta nastupila su naguravanja pa su migranti kamenjem gađali grčke sigurnosne snage. Oni su odgovorili suzavcem. Agencija AFP dobila je od grčke vlade snimku na kojoj je vidljivo da turski policajci ispaljuju suzavac na grčku graničnu stražu, javlja HRT.

U Kastaniesu su dopisnici francuske agencije s grčke strane granice, vidjeli su kolone migranata u tampon zoni blizu bodljikave žice. Doduše, nisu mogli identificirati odakle su ispaljeni hici u zrak. Bili su prigušeni sirenama policijskih i ambulantnih vozila, dimom i kricima. Inače, ovo nije prva optužba Turske jer je u ponedjeljak predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan optužio grčke snage da su ubili dvoje migranata na grčko-turskoj granici i da su jednog teško ranili. No, turski predsjednik uz svoje tvrdnje nije priložio dokaze.

Kopirati
Drag cursor here to close