Vrijednosti

Putin za uspješne žene

‘’Zaštiti materinstva, djece i podršci ženama u Rusiji se poklanja posebna pažnja. Odnos prema ženama je kod nas, u našoj zemlji, ne ustručavam se da kažem, poseban’’, rekao je Puti
Vijesti / Svijet | 20. 09. 2018. u 14:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je da je važno očuvanje tradicionalnih vrijednosti obitelji i materinstva i založio se za ukidanje rodne neravnopravnosti. 

‘’Zaštiti materinstva, djece i podršci ženama u Rusiji se poklanja posebna pažnja. Odnos prema ženama je kod nas, u našoj zemlji, ne ustručavam se da kažem, poseban’’, rekao je Putin. 

Predsjednik Rusije smatra da treba riješiti problem rodne neravnopravnosti, ukinuti stereotipe i ograničenja u karijernom napretku za žene. 

‘’Svijet i država samo dobijaju ako ženskih uspjeha bude što više’’, izjavio je šef ruske države na Euroazijskom ženskom forumu. 

Po njegovim riječima, "u tom slučaju možemo ojačati nacionalni potencijal, osigurati stabilani globalni razvoj za čitavu civilizaciju". 

‘’Važno je sačuvati i tradicionalne vrijednosti, vrijednosti porodice i materinstva koje ne zavise od društvene strukturi tehnološkog progresa. One su zajedničke zemljama sa različitim kulturama, običajima, kodovima’’, naglasio je Putin, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close