Halo Merkel

Putin zabrinut zbog 'ishitrenih odluka' Kijeva

Putin je njemačkoj kancelarki rekao da Kijev snosi punu odgovornost za situaciju u Kerčkom prolazu zbog stvaranja još jednog konflikta.
Vijesti / Svijet | 27. 11. 2018. u 08:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i tom prilikom izrazio nadu da će Njemačka uticati na Ukrajinu u vezi sa situacijom u Kerčkom prolazu kako bi spriječila Kijev da donese ishitrene odluke, priopćio je Kremlj. 

"Vladimir Putin je iznio ocjenu o provokativnim akcijama ukrajinske strane i grubom kršenju normi međunarodnog prava kada su ukrajinski vojni brodovi namjerno ignorirali pravila o mirnom prolasku kroz teritorijalne vode Ruske Federacije", navodi se u priopćenju, prenosi Reuters. 

Putin je njemačkoj kancelarki rekao da Kijev snosi punu odgovornost za situaciju u Kerčkom prolazu zbog stvaranja još jednog konflikta. 

Ukrajinski je parlament u ponedjeljak izglasao uvođenje izvanrednog stanja na 30 dana, koje će početi u srijedu, zbog pojačane napetosti s Rusijom koja je u nedjelju zaplijenila tri ukrajinska broda i članove posade.  Uredba se odnosi na područje koje graniči s Rusijom i obalu Crnog mora. 

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je u ponedjeljak da će vanredno stanje u zemlji o kojem je donio odluku stupiti na snagu u srijedu, ali je naglasio da njegova uredba ne uključuje restrikcije građanskih prava niti odgodu izbora zakazanih za sljedeću godinu.


Kopirati
Drag cursor here to close