Moskva i Rijad

Putin: Rusiji nameću sankcije, a Saudijskoj Arabiji ne

Oni koji optužuju Rusiju zbog kemijskog napada i nameću joj sankcije ne nameću sankcije Saudijskoj Arabiji iako govore da je novinar ubijen.
Vijesti / Svijet | 18. 10. 2018. u 23:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Vladimir Putin i Donald Trump

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da Moskva neće pokvariti svoje odnose s Rijadom prije nego bude završena istraga o nestanku saudijskog novinara Jamala Khashoggija.

"Oni koji optužuju Rusiju i nameću joj sankcije, govore da je novinar ubijen, ali Saudijskoj Arabiji ne nameću sankcije", rekao je Putin u obraćanju u Sočiju.

Istaknuo je da su Sjedinjene Američke Države (SAD) odgovorne jer je saudijski novinar Khashoggi živio u toj zemlji, prenosi Anadolija.

"Oni koji optužuju Rusiju zbog kemijskog napada i nameću joj sankcije ne nameću sankcije Saudijskoj Arabiji iako govore da je novinar ubijen. U ovakvim situacijama potrebno je imati jednak pristup", kazao je ruski predsjednik.

Dodao je da su odnosi između Rusije i Saudijske Arabije dostigli značajan nivo, naročito posljednjih godina.

"Spomenuta osoba je bila član elitnog saudijskog društva. Bio je povezan s određenim moćnim krugovima. Teško je komentirati što se dogodilo jer ne znamo što se zaista zbilo. Zašto bi pokvarili odnose s Rijadom dok istraga o ovom slučaju ne bude završena?", rekao je Putin.

Novinar i kolumnista lista The Washington Post nestao je 2. listopada nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Poznat je kao kritičar politike koju vodi aktualna vlast Saudijske Arabije, a podržavao je i list Al Watan, koji predstavlja glavnu platformu saudijskih reformista.

Kopirati
Drag cursor here to close