Korak naprijed

Putin: Rusija spremna na dijalog sa Sjedinjenim Državama

Putin, koji se danas sastaje s papom Franjom i talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom, kazao je da je razgovarao o tim temama s Trumpom u Japanu prošlog mjeseca.
Vijesti / Svijet | 04. 07. 2019. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je spremna da se angažuje u dijalogu sa Sjedinjenim Državama o razoružanju i strateškoj stabilnosti, izjavio je u četvrtak predsjednik Vladimir Putin, naglašavajući da je raspravljao o tim temama s američkim kolegom Donaldom Trumpom na marginama samita G20 u Japanu. 

''Mislim da će realiziranje konkretnih mjera na polju razoružanja doprinijeti jačanju međunarodne stabilnosti. Rusija ima političku volju da to učini. Sada je do Sjedinjenih Država da odluče da tako postupe'', izjavio je  Putin u intervjuu za talijanske novine Il Corriere della Sera. 

Putin, koji se danas sastaje s papom Franjom i  talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom, kazao je da je razgovarao o  tim temama s Trumpom u Japanu prošlog mjeseca. 

''Izgleda da je odnedavno Washintgon počeo da razmišlja o intenziviranju dijaloga s Rusijom o široj strateškoj agendi'', dodao je Putin, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close