U narednim godinama

Putin najavio uvođenje novog nuklearnog oružja

Među novim oružjem su krstareći projektili dugog dometa i podvodni dron namijenjen da napada priobalne ciljeve teškim nuklearnim oružjem.
Vijesti / Svijet | 19. 05. 2018. u 09:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak da će ruska vojska početi primati novo nuklearno oružje u sljedećim godinama.

Govoreći na konferenciji za novinare nakon sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Sočiju, Putin je kazao da će isporuka novog hipersoničnog vozila Avangard započeti u 2019. godini dok će nove interkontinentalne balističke rakete Sarmat biti uvedene u oružane snage u 2020.

Avangard i Sarmat su među brojnim novim nuklearnim oružjem, koje je Putin predstavio u ožujku. Naglasio je da novo nuklearno oružje ne može biti oboreno od neprijateljske vatre. Među novim oružjem su krstareći projektili dugog dometa i podvodni dron namijenjen da napada priobalne ciljeve teškim nuklearnim oružjem.

Putin je izjavio da su dva nova sustava proizvedena u ožujku - hipersonični projektil Kinzal i lasersko oružje - već uvedeni u jedinice Južne vojne oblasti Ruske vojske, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close