Istanbul

Putin i Merkel na sumitu o planovima povratka sirijskih izbjeglica

Putin također planira raspravljati o obnovi infrastrukture u Siriji na sumitu 27. listopada, priopćio je Kremlj, prenosi Reuters.
Vijesti / Svijet | 19. 10. 2018. u 13:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin raspravljat će sljedećeg tjedna u Istanbulu o uvjetima za povratak izbjeglica u Siriju na sumitu čelnika Rusije, Turske, Francuske i Njemačke, navela je u petak novinska agencija Interfax priopćenje Kremlja. 

Putin također planira raspravljati o obnovi infrastrukture u Siriji na sumitu 27. listopada, priopćio je Kremlj, prenosi Reuters.

Kancelarka Angela Merkel prisustvovat će sumitu o Siriji u Istanbulu koji je ranije najavio turski predsjednik Tayyip Erdogan, priopćila je u petak glasnogovornica njemačke vlade. 

Dodala je da će u središtu njenih diskusija s čelnicima Francuske, Rusije u Turske biti situacija u pobunjeničkoj enklavi Idlib i podrška provedbi sporazuma iz Sočija između Rusije i Turske. 

''Savezna vlada smatra Rusiju, saveznika Assadovog režima, kao partnera s posebnom odgovornošću. Istovremeno, Turska je, sklapajući sporazum u Sočiju s Rusijom, također preuzela posebnu odgovornost'',  kazala je glasnogovornica, prenosi agencija Reuters. 

Kopirati
Drag cursor here to close