Posjet

Putin doputovao u Beograd

Protokolom je predviđeno polaganje vijenaca na Groblju osloboditelja u Beogradu i Crvenoarmejcu, nakon čega slijedi svečani doček ispred Palate Srbija, a zatim i bilateralni sastanak Vučića i Putina, ministarski sastanci...
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2019. u 13:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je u jednodnevni posjet Srbiji.  Putina je u zračnoj luci Nikola Tesla dočekalo visoko izaslanstvo, predvođeno predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

Protokolom je predviđeno polaganje vijenaca na Groblju osloboditelja u Beogradu i Crvenoarmejcu, nakon čega slijedi svečani doček ispred Palate Srbija, a zatim i bilateralni sastanak Vučića i Putina, ministarski sastanci u širem formatu te susreti državnih izaslanstava. 

U fokusu dvojice predsjednika bit će, pored bilateralnih tema, aktualna situacija u regiji, prije svega pitanje Kosova, čiju neovisnost Rusija ne priznaje i pruža potporu Srbiji u UN-u i međunarodnim organizacijama i institucijama. 

U svečanom dijelu posjeta, kako je najavljeno, ruski predsjednik predat će srbijanskom šefu države odličje Aleksandra Nevskog za doprinos suradnji dviju država, nakon čega bi se Putin i Vučić trebali obratiti medijima. 

Putinov posjet prati oko 600 akreditiranih domaćih i inozemnih novinara, snimatelja i fotoreportera, a to je četvrti Putinov posjet Srbiji od 2001. godine.

Video: Putin u Beogradu
Kopirati
Drag cursor here to close