Njemačka kancelarka

Putin dočekao Merkel u njenoj posljednjoj posjeti na funkciji kancelarke

Putin je govorio u Kremlju tijekom posljednje posjete Merkel Moskvi kao liderke Njemačke, mjesec dana prije nego što će se povući nakon predsjedničkih izbora 2021. godine.
Vijesti / Svijet | 20. 08. 2021. u 17:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Internet / Putin dočekao Merkel 

Njemačka ostaje jedan od glavnih trgovinskih i ekonomskih partnera Rusije zbog, između ostalog, 16 godina kontinuiranih napora njemačke kancelarke u odlasku, Angele Merkel, izjavio je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin, javlja Russia Today.

Putin je govorio u Kremlju tijekom posljednje posjete Merkel Moskvi kao liderke Njemačke, mjesec dana prije nego što će se povući nakon predsjedničkih izbora 2021. godine.

''Želio bih napomenuti da nam Njemačka ostaje jedan od glavnih partnera, kako u Europi, tako i u svijetu u cjelini'', rekao je Putin u obraćanju Merkel.

Dodao je da je to, između ostalog ,,zahvaljujući vašim naporima tijekom prethodnih 16 godina na mjestu kancelarke.

''Njemačka je naš drugi trgovinski i ekonomski partner odmah nakon Kine'', rekao je Putin.

Kao odgovor, Merkel je ruskom predsjedniku rekla da je, unatoč razlikama u mišljenju, dobro što dvoje lidera "ostaju u kontaktu" i "nastavljaju razgovor".

Osim bilateralnih odnosa, njih dvoje će razgovarati i o mnogim drugim temama, kao i o Libiji.

Uvodne riječi na sastanku obično su srdačne izjave, ali u ozbiljnoj atmosferi, prekinute su kada je Merkel zazvonio mobitel, što je bio propust neobičan i neočekivan za dugogodišnju kancelarku.

Ranije ovaj tjedan, glasnogovornik Merkel, Steffen Seibert otkrio je da dvoje čelnika također planiraju razgovarati o Afganistanu, Bjelorusiji i Ukrajini, kao i o zajedničkom projektu plinovoda Sjeverni tok 2.

Kopirati
Drag cursor here to close