Izolacija

Prvi sumnjivi slučaj korona virusa u Beču i Austriji

Stjuardesa, kineska državljanka, koja je u Beču od 24. siječnja, primljena je u bolnicu Kaiser Franz Josef i vodi se kao sumnjivi slučaj sa simptomima gripe.
Vijesti / Svijet | 26. 01. 2020. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi sumnjivi slučaj zaraze virusom korone pojavio se u subotu navečer u Beču. Stjuardesa, kineska državljanka, koja je u Beču od 24. siječnja, primljena je u bolnicu Kaiser Franz Josef i vodi se kao sumnjivi slučaj sa simptomima gripe, prenosi portal Kroativ.

''Ne možemo isključiti da je ova žena zaražena virusom korone'', priopćio je direktor Bečke bolničke udruge (KAV) Michael Binder.

''Kineskinja je prije nekoliko dana bio u Wuhanu. Trenutno se nalazi u izolaciji i vrše se intenzivna ispitivanja koja mogu potrajati i do 48 sati prije nego što se doznaju konačni rezultati'',  pojašnjava Binder.

U priopćenju iz gradske uprave Beča navodi se kako zdravstvene službe provjeravaju osobu koja je bila u kontaktu s Kineskinjom te prenose izjavu Petera Hackera, zadužeog za zdravstvo, da nema potrebe za brigu.

''Drago mi je što su bečke bolnice izvrsno pripremljene za ovakvu situaciju. Dakle, nema potrebe brinuti. Pacijentica je u najboljim rukama i sve ćemo učiniti da se što prije dozna je li žena stvarno zaražena virusom korone'', naglasio je Hacker.

Kopirati
Drag cursor here to close