Sejšeli

Prvi put viđeno: Predsjednik se obratio javnosti s dna oceana

Predsjednik otočne države na zapadu Indijskog oceana Faure postao je prvi svjetski lider koji se javnosti obratio ispod površine oceana.
Vijesti / Svijet | 14. 04. 2019. u 15:10 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Sejšela Danny Faure održao je povijesni govor ispod površine oceana i pozvao svijet da zaštiti oceane i planetu Zemlju od globalnog zagrijavanja i onečišćenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik otočne države na zapadu Indijskog oceana Faure postao je prvi svjetski lider koji se javnosti obratio ispod površine oceana.

On je tokom televizijskog prenosa uživo uputio globalni apel za zaštitu "kucajućeg plavog srca naše planete".

Faure je posjetio britansku znanstvenu ekspediciju koja istražuje dno indijskog okeana i tom prilikom je kazao da oceani pokrivaju više od dvije trećine Zemlje, a da ljudi danas imaju bolje mape površine Marsa, nego dna oceana koji je oko njih.

Video: 

"Ovo pitanje je važnije od svih nas i ne smijemo čekati nove generacije da rješavaju ove probleme. Nemamo više izgovora da ne reagiramo, a sve više nam nestaje i vremena za to", poručio je Fauda iz podmornice u kojoj je zaronio na dubinu od 121 metra.

Problem globalnog zagrijavanja dovodi do podizanja razine mora i oceana, a među brojnim otočnim državama kojima prijeti potom su i Sejšeli koji su poznati kao raj za turiste.

 

Kopirati
Drag cursor here to close