Izmiče kontroli

Prosvjed u Beogradu - bacaju se baklje i suzavci

Policija se grupira ispred Skupštine Srbije.
Vijesti / Svijet | 08. 07. 2020. u 20:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija ispred Skupštine, ali i Pionirskom parku Srbije u Beogradu je izmakla iz kontrole. Kako javlja N1, čuli su se pucnji. Prosvjednici su gađali policiju, a policija je uzvratila bacanjem suzavaca. Prema procjenama reportera, danas je više ljudi nego jučer.

U prvim redovima ispred Skupštine je došlo do većih incidenata, a prosvjednici bacaju i baklje na policiju. Prosvjednici su se u jednom trenutku povukli prema Pionirskom parku. Policija se grupira ispred Skupštine Srbije.

Prosvjednici su srušili i ogradu koja ih je sprečavala da priđu Skupštini Srbije.

Nekoliko baklji završilo je između policijskih službenika koji su potisnuli prosvjednike nazad.

Sve više oklopnih vozila s velikim brojem Žandarmerije dolazi ispred zgrade Predsjedništva i Skupštine Srbije. Među demonstrantima ima i djece pa mole policiju da ne ispaljuju više suzavce iako oni to ne uvažavaju, te kako javlja reporterka N1 Srbija namjeravaju ponovo rastjerati njima prisutne.

Novinari KRIK-a javljaju da se "veliki broj nabildanih momaka okupio oko zgrade Predsjedništva i da novinarima ne žele reći zbog čega su tu".

U Beogradu polako počinje ulični rat. Policija je krenula rastjerivati ljude okupljene ispred Skupštine pa je nastao stampedo. U sukobu s policijom u Bulevaru kralja Aleksandra je ozlijeđeno je nekoliko prosvjednika, a među njima je i čelnik 'Dveri' Boško Obradović.

Video: U Beogradu suzavci, kamenice i konjička policija, demonstranti pokušali da uđu u Skupštinu

Policija je u potpunosti ispraznila prostor ispred Skupštine Srbije. Snage reda počele su razbijati demonstracije. Prosvjednici su potisnuti delako od zgrade Skupštine.

Oglasio se MUP Srbije koji tvrdi da večeras ni u jednom trenutku nisu ispalili ni suzavce, niti topovske udare. To rade demonstranti, tvrde iz srpskog MUP-a.

Taman kad se činilo da se situacija smiruje, policija je krenula u ofenzivu. Prosvjednici su uzvratili bakljama i raznim tvrdim predmetima.

Nekoliko tisuća građana okupilo se i u Novom Sadu gdje su maskirane osobe zapalile ulaz u Gradsku kuću u kojoj se nalaze pripadnici policije. Prosvjed je stigao i do pokrajinskog medijskog servisa Vojvodine, gdje je ozljeđen jedan mladić. Kad su krenuli ka ulazu u Radio-televiziju, bacali su konzerve, petarde i razbili su staklo, prenosi BN1.

Policija u Novom Sadu odlučila je rastjerati prosvjednike okupljene na Trgu slobode. Upotrjebljen je suzavac zahvaljujući kojem se gomila prosvjednika zasad razišla.

Kopirati
Drag cursor here to close