Tjedan dana nakon sudara

Pronađeno dvanaesto tijelo nakon tragedije u Budimpešti

Tijelo čovjeka pronađeno je u utorak navečer 60 kilometara nizvodno od mađarske prijestolnice, priopćila je policija, naglašavajući obim operacije izvlačenja tijela.
Vijesti / Svijet | 05. 06. 2019. u 12:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarska policija priopćila je u srijedu da je pronašla tijelo dvanaestog južnokorejskog turiste, tjedan dana nakon što se turistički brod u Budimpešti sudario s drugim i potonuo je u Dunavu. 

Procjenjuje se da je poginulo najmanje 28 ljudi. 

Tijelo čovjeka pronađeno je u utorak navečer 60 kilometara nizvodno od mađarske prijestolnice, priopćila je policija, naglašavajući obim operacije izvlačenja tijela. 

Brod Sirena, koji je prevozio 35 južnokorejskih turista i dva mađarska člana posade, potonuo je u srijedu prošli tjedan nakon sudara s većim brodom na rijeci koja protiče kroz središte grada.  

Sedam Korejaca je preživjelo, 12 je pronađeno mrtvo, a 16 osoba uključujući članove posade, još se vode kao nestali. 

Potraga se nastavlja čitavim tokom Dunava, navodi policija u priopćenju. 

Južnokorejski i mađarski timovi za spašavanje i potragu uspostavili su baze duž rijeke i na obližnjem otoku Margaret. 

Zajednički ronilački timovi sada istražuju olupinu u teškim okolnostima. Dunav je nabujao, iako je razina vode opala u ovom tjednu dok se vrijeme poboljšalo, priopćili su dužnosnici. 

Timovi su danas dovukli veliki kran u blizini rijeke kao pomoć u izvlačenju olupine broda, javila je državna televizija. 

Južna Koreja zatražila je od Mađarske da osigura da kapetan većeg broda, 64-godišnji ukrajinski državljanin koji u pritvoru čeka na kauciju, ne bude oslobođen. Njegovi odvjetnici tvrde da je kapetan potpuno slomljen onim što se dogodilo, ali da nije učinio ništa pogrešno, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close