Dos Santos

Priveden brazilski 'kralj' kokaina

Dos Santos se uspješno skrivao 20 godina, a priveden je u jednom luksuznom hotelu u Maputu zajedno s dvojicom suučesnika, nigerijskih državljana.
Vijesti / Svijet | 15. 04. 2020. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od glavnih brazilskih trgovaca kokainom uhićen je u Mozambiku, priopćili su dužnosnici obje zemlje.

Gilberto Aparecido dos Santos (49), zvani "Fuminho," je desna ruka Marcosa Williansa Herbasa Camacha, šefa First Capital Command (PCC), najmoćnije brazilske zločinačke organizacije koji je od 2016. u zatvoru.

Dos Santos se uspješno skrivao 20 godina, a priveden je u jednom luksuznom hotelu u Maputu zajedno s dvojicom suučesnika, nigerijskih državljana.

"Zatvorenik se smatra najvećim dobavljačem kokaina u bandi koja djeluje širom Brazila, kao i odgovornim za slanje tona droge u druge zemalje", navodi se u priopćenju Brazilske savezne policije.

Prvobitno formiran kao zatvorska banda u Sao Paulu, PCC se proširio po Brazilu i sve više prodaje kokain u inozemstvo, posebno u Europu i Afriku.

Glasnogovornik kriminalističke policije Mozambika Leonardo Simbine je otkrio za Reuters kako je Interpol javio lokalnoj policiji kako je Dos Santos ušao u zemlju sredinom ožujka.

U njegovom hvatanju sudjelovali su i američka DEA, policijsko-obavještajna agencija za suzbijanje droga, američko Ministarstvo pravosuđa i policija Mozambika, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close