Sve glasnije

Priprema se opoziv Trumpa

Nešto ranije se i američki senator iz Pennsylvanije Pat Toomey koji je republikanac pridružio sve većem broju poslanika u pozivu predsjedniku da podnese ostavku…
Vijesti / Svijet | 11. 01. 2021. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki Predstavnički dom nastavit će danas s koracima za opoziv predsjednika Donalda Trumpa, navodi predsjedavajuća Predstavničkog doma Nancy Pelosi u pismu upućenom poslanicima, piše Srna.

Pelosi u pismu navodi da će rezolucija biti iznesena pred potpredsjednika Mikea Pencea "kako bi okupio i angažirao administraciju da aktivira 25 Amandman i proglasi predsjednika nesposobnim da obavlja svoje dužnosti".

"Pozivamo potpredsjednika da odgovori u roku od 24 sata. Potom ćemo nastaviti s procesom iznošenja nacrta zakona o opozivu. Radi zaštite Ustava i demokracije djelovat ćemo brzo jer predsjednika predstavlja neposrednu prijetnju po oboje", naglasila je Pelosi.

Nešto ranije se i američki senator iz Pennsylvanije Pat Toomey koji je republikanac pridružio sve većem broju poslanika u pozivu predsjedniku da podnese ostavku nakon nedavnog nasilja u Washingtonu.

Prema njegovim riječima, najbolje za SAD bilo bi da Trump "podnese ostavku i ode sa te dužnosti što je prije moguće".

Još je samo jedan predstavnik republikanaca Lisa Murkowski iz Aljaske uputila sličan poziv Trumpu da podnese ostavku nakon upada demonstranata u zgradu Kongresa.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close