Ljutiti svatovi

U redakciju portala upali tipovi zbog priče o vjenčanju i prijetili klanjem!

Ljutiti svatovi
Vijesti / Svijet | 02. 12. 2020. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac (50) u pritvoru zbog prijetnji novinarki, širenja zaraze i organizacije svadbe

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim Ž.M. kojeg se sumnjiči za prijetnju te širenje i prenošenje zarazne bolesti, javili su iz PU zadarske, piše Zadarski.hr.

Naime, sumnjiči ga se da je jučer, 1. prosinca oko 12 sati u Zadru došao u redakciju Slobodne Dalmacije i portala Zadarski.hr te u svezi medijskih napisa koji su objavljeni na njihovim internetskim stranicama, novinarki uputio ozbiljne prijetnje smrću, koje su kod nje izazvale strah i bojazan za vlastitu sigurnost, nakon čega se udaljio.

Nadalje ga se sumnjiči, da je u subotu, 28. studenog u Slivnici Gornjoj u svojoj obiteljskoj kući organizirao svadbeno slavlje, a videozapis slavlja je javno objavljen, iako je odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH od 27. studenog 2020. godine, naložena obustava održavanja svadbenih svečanosti, na koji način je grubo prekršio mjere naložene navedenom Odlukom te na taj način doveo u opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijetnja iz čl. 139. st.3 u svezi. čl.2  te  Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz čl. 180. st. 1 .Kaznenog zakona RH danas je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Kopirati
Drag cursor here to close