Kina

Prethodno otkazao vjenčanje: Preminuo treći doktor zaražen korona virusom

Preminuli je identificiran kao Peng Yinhua (29). Umro je u četvrtak uvečer u gradu Wuhan, epicentru korona virusa, u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, javio je dnevnik "Global Times".
Vijesti / Svijet | 21. 02. 2020. u 12:57 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preminuo je treći doktor koji je liječio ljude zaražene korona virusom, objavili su lokalni mediji u petak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Preminuli je identificiran kao Peng Yinhua (29). Umro je u četvrtak uvečer u gradu Wuhan, epicentru korona virusa, u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, javio je dnevnik "Global Times". Dodaje se da je Peng umro u bolnici Wuhan Jinyintan, te da je prethodno otkazao vjenčanje koje je bilo zakazano za 1. veljače.

Foto: Estinen / Otkazao vjenčanje

Ranije ovog mjeseca, umrla su dva doktora nakon što su se zarazili korona virusom, također u Wuhanu. Liu Zhiming (51), zamjenik tajnika i dekan bolnice Wuhan Wuchang, obolio je COVID-19 dok je liječio pacijente, a umro je 18. veljače. Među osam liječnika koji su prvi upozorili da se u Wuhanu događa situacija slična epidemiji SARS-a iz 2003. godine, oftalmolog Li Wenliang također je umro nakon što se zarazio smrtonosnim virusom.

Broj smrtnih slučajeva u Kini od zaraze korona virusa povećao se na 2.238 ljudi. Potvrđeno je 75.465 slučajeva oboljenja COVID-19, od čega je 11.633 ljudi u kritičnom stanju, objavila je u petak Kineska nacionalna zdravstvena komisija.

Kopirati
Drag cursor here to close