U 69. godini života

Preminuo Tomislav Merčep

Merčep je bio zapovjednik postrojbe pričuvne policije u Pakračkoj Poljani. Obnašao je i dužnost ratnog pomoćnika ministra obrane.
Vijesti / Svijet | 17. 11. 2020. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Tomislav Merčep

Bivši ratni zapovjednik osuđen za ratni zločin Tomislav Merčep preminuo je u dobi od 69 godina, izvijestila je u utorak Udruga hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata čiji je Merčep bio dugogodišnji predsjednik.

"Svim članovima i prijateljima javljamo tužnu vijest da je naš dugogodišnji predsjednik udruge, prijatelj i zapovjednik nakon teške i dugotrajne bolesti preminuo u 69. godini života. Javit ćemo vam daljnje obavijesti", navodi se u objavi na internetskim stranicama te udruge.

Merčep je bio zapovjednik postrojbe pričuvne policije u Pakračkoj Poljani. Obnašao je i dužnost ratnog pomoćnika ministra obrane, prenosi Hina.

Vrhovni sud ga je 2017. godine osudio na sedam godina zatvora za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva jer kao zapovjednik postrojbe poznate kao "merčepovci" nije spriječio zločine nad srpskim civilima u Pakračkoj Poljani.

Kopirati
Drag cursor here to close