Letiii

Predstavljene nove letjelice Vojske Srbije

Novi helikopteri Mi-35M za Vojsku Srbije stigli su na aerodrom u Batajnici 2. prosinca, a može transportirati do osam vojnika s punom opremom i naoružanjem do 1.500 kilograma.
Vijesti / Svijet | 07. 12. 2019. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazočio je danas na vojnom aerodromu na Batajnici prezentaciji novih helikoptera Mi-35, H145 i Mi-17 i ocijenio da Srbije nikada nije imala takve letjelice, javlja Anadolu Agency.

On je rekao da je H145 po komadu plaćen od 11 do 13 milijuna eura, a da je Srbija nabavila četiri letelice Mi-35 i tri Mi-17 od Rusije uz velike popuste i da su oni koštali između 10 i 20 milijuna eura, ali da prema ugovoru ne mogu da kažu točnu cijenu.

Foto: AA / Predstavljene nove letelice Vojske Srbije

Novi helikopteri Mi-35M za Vojsku Srbije stigli su na aerodrom u Batajnici 2. prosinca, a može transportirati do osam vojnika s punom opremom i naoružanjem do 1.500 kilograma.

Vučić je novinarima rekao da Mi-17 sada nose i vedra vode za gašenje požara, ali da imaju ulogu da prevoze padobrance, a mogu da sudjeluju i u različitim borbenim djelovanjima

Na pitanje može li potvrditi da će Srbija i Rusija zajedno razvijati obrambene sustave, Vučić je rekao da ne može.

Upitan o izjavama kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija da ne želi da ga vidi preko puta za pregovaračkim stolom, Vučić je rekao da je "dobro da oni kažu cijeloj međunarodnoj zajednici da su oni ti koji odlučuju tko će u ime Beograda da pregovara".

On je rekao da je on jedina meta i u Prištini i u Beogradu.

Foto: AA / Predstavljene nove letelice Vojske Srbije

Na pitanja o Račku i tužbi protiv njega, Vučić je rekao da izvještaji iz Laništa govore da su liječnici Oslobodilačke vojske Kosova išli pružiti podršku borcima OVK u Račku, a da je OVK bio suprotstavljena stana, a ne civili.

On je dodao da je albanska strana u Haškom tribunalu tražila da se ne izvode dokazi iz Račka, a da do sada postoji samo jedna presuda prištinskog suda protiv Zorana Stanojevića za ubojstvo jedne osobe u Račku.

"Ovo je pokazalo da kada treba da napadate svoje ljude, onda nitko neće biti glasniji od Srba, ali kada treba da obranimo nacionalne interese, javit će se nas nekoliko, a ostali će da šute kao zaliveni, a Albanci će svi da se jave i pričaju isto. Njima su uvijek državni i nacionalni interesi bili ispred partijskih", rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close