Prije nestanka

Predsjednik Interpola supruzi poslao fotografiju noža

Mengova je izjavila da joj je suprug, četiri minute prije nego što joj je dostavio sliku, poslao poruku koja je glasila: "Čekaj moj poziv."
Vijesti / Svijet | 07. 10. 2018. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Supruga predsjednika Interpola Menga Hongweia izjavila je u nedjelju da joj je muž poslao sliku noža prije nego što je nestao tijekom putovanja u rodnu Kinu, javlja Srna.

Grays Meng je u prvom javnom komentaru o misterioznom nestanku dužnosnika Interpola rekla novinarima u Lionu, gdje se nalazi sjedište organizacije, da misli da je slikom noža suprug pokušao da joj poruči da je u opasnosti.

Ona je rekla da nije imala nikakav drugi kontakt sa njim od kada joj je poslao tu poruku 25. rujna, prenijela je agencija PA.

Mengova je izjavila da joj je suprug, četiri minute prije nego što joj je dostavio sliku, poslao poruku koja je glasila: "Čekaj moj poziv."

Ona je dodala da ne zna šta mu se dogodilo.

Mengova je rekla da je predsjednik Interpola otputovao u Kinu zbog posla, poslije posjete nordijskim zemljama.

"Njegov posao je veoma intenzivan. Povezani smo svakodnevno", rekla je ona, javlja Srna.

Meng je visoki kineski sigurnosni dužnosnik koji obavlja i funkciju predsjednika Interpola. Ova organizacija objavila je jučer da putem policijskih kanala pokušava da sazna od Kine šta se dešava sa ovim dužnosnikom.

Kopirati
Drag cursor here to close