Ogroman požar

Kalifornija još u strahu od najrazornijeg požara u državi

Požar u južnoj Kaliforniji zahvatio dvostruko veću površinu  
Vijesti / Svijet | 10. 11. 2018. u 22:25 Fena
Požar u Kaliforniji
Kopirati

Požar u južnoj Kaliforniji zahvatio je dvostruko veću površinu, dvije osobe su poginule, a vatrogasci pretražuju spaljene četvrti, dok je 150.000 ljudi evakuirano, među kojima su i poznate osobe.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U požaru u sjevernoj Kaliforniji poginulo je najmanje devet osoba, a najviše nastradalih bilo je u gradu Paradise, gdje je u potpunosti uništeno 6.700 kuća i prodavnica, čime je taj požar i službeno postao najrazorniji u državi, priopćilo je kalifornijsko tajništvo za šumarstvo i požare, prenosi Al Jazeera.

Tisuće stanovnika je evakuirano, a među njima su javne osobe poput Lady Gage i Kim Kardashian, koja je na svom Twitteru napisala da joj je požar oštetio dio kuće, javljai AP. 

Evakuirana je i glumica Alyssa Milano koja je rekla da je na brzinu morala da uzme djecu, a da su evakuirani i konji koje ima. 

S vatrenom stihijom u Kaliforniji bori se oko 3.000 vatrogasaca. 

Kako se navodi, tijela pet žrtava su pronađena u ili pored automobila, tri u kući, a jedna ispred kuće.

Najmanje 35 osoba vode se kao nestale, dok su tri vatrogasca ozlijeđena.

Požar je buknuo u četvrtak uvečer na ivici Nacionalne šume sjeveroistočno od Sacramenta. U Paradiseu su uništene 6.453 kuće, kao i oko 260 prodavnica i kancelarija.

U Malibuu, oko 800 kilometara odatle, također bjesne požari koji se preko Santa Ane spuštaju ka vilama vrijednim nekoliko milijuna dolara.

U okrugu Ventura zbog požara je evakuirano 956.000 osoba, a ugrožen je i grad Thousand Oaks.

Kopirati