UN

Potpuna propast čovječnosti u Aleppu

Vijesti / Svijet | 13. 12. 2016. u 11:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sirijskom gradu Aleppu događa se "potpuna propast čovječnosti", pošto pripadnici provladinih snaga ulaze u kuće i ubijaju civile u istočnom dijelu grada, priopćeno je danas iz UN-a.

Ured UN-a za ljudska prava navodi da posjeduje kredibilne dokaze o ubojstvima 82 civila, na četiri lokacije u istočnom Aleppu i da među žrtvama ima žena i djece, javlja Srna.

Sirijski pobunjenici, koji su kontrolirali istočni dio grada četiri godine, nalaze se na ivici poraza, prenosi BBC. Dopisnik televizije "Russia Today" izvijestio je iz Aleppa da ljudi slave na ulicama i pucaju u zrak pošto se pročula vijest o tome da je vojska preuzela kontrolu nad posljednjim uporištima pobunjenika i da će uskoro proglasiti oslobođenje grada.

Glasnogovornik Kremlja Dmirtij Peskov rekao je na konferenciji za novinare da savjetnik UN za ljudska prava Jan Egeland nije spominjao zločine koje su u Aleppu počinile terorističke grupe, što dokazuje da ne zna kakva je situacija na terenu, prenosi "Sputnjik". Egeland je ranije optužio Rusiju i Siriju da su odgovorne za zločine koje vrše pripadnici provladinih milicija tijekom operacije oslobađanja Aleppa.

"Čini se da Egeland nema informacije o tome što se događaa u Aleppu, inače bi obratio pozornost na zločine koje su počinile terorističke grupe. Činjenica da to ne spominje nažalost dokazuje da on nema informacije o stvarnom stanju u Siriji i Aleppu", rekao je Peskov. UN i međunarodni komitet Crvenog križa ranije su pozvali Siriju i Rusiju da obustave bombardiranje Aleppa i omoguće civilima da sigurno napuste grad.

Kopirati
Drag cursor here to close