Prvi rezultati

Poslije 50 posto prebrojanih glasova Erdogan uvjerljivo vodi

Savez Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i Partije nacionalnog pokreta (MHP) je prema polovini prebrojanih glasova osvojio 59,69 posto glasova.
Vijesti / Svijet | 24. 06. 2018. u 19:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Turskoj, aktualni predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u prednosti sa 56,5 posto osvojenih glasova na osnovu 50,36 posto prebrojanih glasova, odnosno polovine prebrojanih glasova.

Savez Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i Partije nacionalnog pokreta (MHP) je prema polovini prebrojanih glasova osvojio 59,69 posto glasova.

Predsjednički kandidat glavne opozicijske Republikanske narodne partije (CHP) Muharrem Ince do sada je osvojio 28,6 posto, a predsjednička kandidatkinja Partije IYI Meral Alsener 7,45 posto.

Savez CHP-a, Partije IYI, Saadet partije i Demokratske stranke (DP), prema preliminarnim rezultatima, osvojio je 29,73 posto glasova birača.

U Turskoj su danas održavani prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori na kojima su birači birali predsjednika države i novi saziv Velike narodne skupštine Republike Turske.

Ukupno 180.065 birališta u cijeloj Turskoj otvoreno je u 8 sati, a birališta su zatvorena u 17 sati po lokalnom vremenu.

Izbori su održani uz pojačane mjere sigurnosti na kojima je bilo angažirano ukupno 531.007 pripadnika snaga sigurnosti.

Za izbore je u Turskoj registrirano 56.322.632 birača, a među njima je milion i pol mladih koji su prvi put imati pravo glasa. U inozemstvu pravo glasa imalo je dodatnih 3.047.323 turska državljana.

Kopirati
Drag cursor here to close