Bliski susret

Posada i putnici zrakoplova snimili testiranje nuklearnog projektila

Inače miran i nezanimljiv let od Guadalajare do Tijuane putnicima i posadi Airbusa zanimljivim je učinio upravo prizor testiranja nuklearnog balističkog projektila.
Vijesti / Svijet | 08. 10. 2019. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posada i putnici zrakoplova na letu između Guadalajare i Tijuane u Meksiku svjedočili su testnom lansiranju nuklearne balističke rakete tipa Trident iznad Tihog oceana. Naravno, u tom trenutku nitko od njih nije imao pojma o čemu je riječ, no let nuklearnog balističkog projektila zabilježen je i na videu.

Prva reakcija članova posade meksičkog putničkog zrakoplova na prizor rakete koja iza sebe ostavlja neobičan trag bila je - "Wow!". Inače miran i nezanimljiv let od Guadalajare do Tijuane putnicima i posadi Airbusa zanimljivim je učinio upravo prizor testiranja nuklearnog balističkog projektila.

Videosnimku iz kokpita Airbusa možete pogledati OVDJE, a snimljena je početkom listopada, odnosno između 4. i 6. listopada, kad je američka mornarica testirala raketni sustava Trident, prenosi Zimo.co.

Amazing Cockpit Video Of Unusual Trident Ballistic Missile Test May Point To New Warhead

0:00-0:30 Affirmative. (Unintelligible) 4-5 level 3-4-0. 4-5 Hello, good evening 3-4-0. Wow, what is that? I don't know. (Unintelligible) I have no idea but it's super interesting. 0:30-1:00 Wow, son of a bitch. Did you film it? Yes, I've got it. Yes, this is super (unintelligible). 1:00-1:26 Are you filming?.

Na njoj se jasno vidi kako raketa prolazi kroz dvije faze leta, nakon što je lansirana s USS Nebraske, američke podmornice klase Ohio. Raketa je proparala noćno nebo iz smjera istoka prema zapadu i prema Tihom oceanu.

Stručnjaci za obranu primijetili su da je putanja rakete Trident bila neuobičajeno niska i ravna, što sugerira testiranje rakete u nošenju W76-2 bojne glave, koja ima dramatično manju udarnu moć i težinu od standardne W76-1 bojne glave.

Lakša i slabija bojna glava omogućuje pliću putanju, ali i manji domet, a prednost je brže vrijeme napada i veća mogućnost preživljavanja u susretu s proturaketnom obranom, prenio je Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close