Željeznička nesreća

Porastao broj žrtava nesreće u Turskoj

Nesreća se dogodila u 5:36 kada je brzi vlak napuštao stanicu i sudario se s lokomotivom koja se vraćala s inspekcije pruge.
Vijesti / Svijet | 13. 12. 2018. u 10:19 Bljesak.info
Pogled iz zraka na mjesto nesreće

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brzi vlak zaletio se u lokomotivu na kolodvoru nedaleko od glavnog grada Turske Ankare, usmrtivši pritom devetero ljudi, a ozlijeđeno je njih 47, objavio je turski ministar prometa Mehmet Cahit Turhan.

Nesreća se dogodila u 5:36 kada je brzi vlak napuštao stanicu i sudario se s lokomotivom koja se vraćala s inspekcije pruge. Trojica strojovođa, od kojih su dvojica iz brzog vlaka i jedan iz lokomotive, među smrtno su stradalima. Četvrti strojovođa je ozlijeđen, rekao je Turhan.

Vlak je putovao do Konye, u središnjoj Turskoj, oko 260 kilometara južno od Ankare. Pokrenuta je i istraga oko uzroka sudara, javlja Hina.

Državna agencija Anadolija prethodno je izvijestila kako je vlak nakon sudara s lokomotivom udario u nadvožnjak.

Video snimke pokazuju hitne službe kako pokušavaju spasiti ljude iz vagona zarobljenih ispod metalnih olupina nadvožnjaka na željezničkoj stanici Marsandiz, zapadno od Ankare, na kojoj vlak Ankara-Konya ne staje.

Psi tragači su također na mjestu nesreće, no ministar Turhan je rekao kako više nemaju koga pronaći. Stanica Marsandiz udaljena je oko osam kilometara od glavnog kolodvora u Ankari. Nije još poznato pri kojoj brzini se dogodila nesreća.

Kopirati
Drag cursor here to close