Japan

Porast broja samoubojstava zaposlenih žena tijekom pandemije

Najveći porast broja samoubojstava zabilježen je kod "zaposlenih žena koje su radile u uredima, pružale zdravstvenu njegu ili obavljale druge vrste usluga".
Vijesti / Svijet | 02. 11. 2021. u 09:48 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Samoubojstvo

Broj samoubojstava među zaposlenim ženama u Japanu porastao je tijekom pandemije koronavirusa, navodi se u vladinom izvještaju objavljenom u utorak, prenosi Anadolija.

Bijela knjiga o prevenciji samoubojstava, koju je odobrila Vlada, pokazuje da se broj samoubojstava među ženama povećao za 935 na ukupno 7.026 u 2020. godini, objavila je državna televizija NHK.

Porast broja samoubojstava predstavlja prvi porast u posljednje dvije godine.

"To sugerira da bi uzrok mogao biti promjena u uvjetima rada izazvanim širenjem koronavirusa", dodaje se u izvještaju.

Kod muškaraca koji su izvršili samoubojstvo, broj je pao za 23 na 14.055, što je 11. put zaredom da Japan bilježi pad broja samoubojstava među muškarcima.

Ukupno 21.081 osoba oduzela je sebi život u toj ostrvskoj državi prošle godine, što je povećanje od 912 u odnosu na 2019.

"To je prvo povećanje na godišnjoj razini od 2009. godine. Prethodno povećanje uslijedilo je nakon globalne financijske krize 2008.", navodi se u izvještaju.

Najveći porast broja samoubojstava zabilježen je kod "zaposlenih žena koje su radile u uredima, pružale zdravstvenu njegu ili obavljale druge vrste usluga".

"Kao mogući razlozi ili motivi samoubojstava među žena navode se promjene radnog okruženja i odnosa s drugima na poslu", dodaje se.

Japan je već godinama u vrhu ljestvice u svijetu po broju samoubojstava.

Kopirati
Drag cursor here to close