Hrvatska policija

Popravljanje imidža: Migranti spašeni, nahranjeni, prevezeni u prihvatilište

Kako bi malo popravili imidž, hrvatska policija je objavila vijest o skupini stranih državljana koju su na području Topuskog pronašli policajci Specijalne postrojbe.
Vijesti / Svijet | 22. 10. 2021. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je nedavno objavljena snimku na kojoj muškarci s fantomkama na glavi tjeraju migrante iz Hrvatske, udarajući ih palicama kakve imaju pripadnici interventne policije, ovaj put s druge strane granice dolaze drugačije vijesti.

Kako bi malo popravili imidž, hrvatska policija je objavila vijest o skupini stranih državljana koju su na području Topuskog pronašli policajci Specijalne postrojbe. Navode kako nitko u dvije obitelji s djecom nije imao isprave o identitetu, a svi su nezakonito ne neutvrđenoj lokaciji ušli u Republiku Hrvatsku.

''U razgovoru s njima, policijski službenici utvrdili su da se radi o državljanima Afganistana i da je jednom djetetu zbog uboda stršljena ozlijeđena noga. Kako su ih policajci zatekli na nepristupačnom terenu, pomogli su im da dođu do pristupačnog dijela te su ponijeli dijete do lokacije gdje ih je već čekao medicinski tim. Djetetu je potom pružena liječnička pomoć, a s obzirom na stanje u kojem su osobe zatečene, točnije bili su vidno iscrpljeni, policijski službenici podijelili su im svoje lunch pakete kako bi se okrijepili i mogli nastaviti hod do pristupačnog terena'', priopćili su iz PU sisačko-moslavačke.

Navode kako su su svi oni izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su danas prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

S obzirom na epidemiološke mjere, svi strani državljani će provesti određeno vrijeme prvo u samoizolaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close