Palestina i Izrael

Ponovni mrtvi i ranjeni u Gazi: Lete bombe i rakete, noć puna eksplozije i smrti

Izraelski vojni avioni nastavljaju sa napadima na Pojas Gaze.
Vijesti / Svijet | 25. 02. 2020. u 07:55 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski vojni avioni nastavljaju sa napadima na Pojas Gaze.

Izraelska vojska je izvela zračne napade na različite dijelove Gaze čija meta su bili položaji brigade Saraya al-Quds, vojnog krila pokreta otpora Islamski džihad.

Na nebu iznad Gaze noćas su se mogli vidjeti brojni vojni avioni i bespilotne letjelice, dok su u tom području odjekivale eksplozije.

Zapovjednici brigade Saraya al-Quds su priopćili da su kao odgovor na posljednje izraelske napade ponovo počeli izvoditi raketne napade na Izrael.

Abu Hamza, glasnogovornik brigade Saraya al-Quds, na Twitteru je napisao da su uzvratili nakon izraelskih napada na njihove položaje.

U Izraelu je zbog povećanih tenzija, obustavljena nastava u školama blizu granice s Pojasom Gaze, koji je pod blokadom, a suspendirane su i pojedine željezničke linije.

U priopćenju izraelske vojske navodi se kako su, nakon analize situacije, privremeno suspendirane željezničke linije na područjima blizu granice s Gazom, a obustavljena je i nastava u školama.

Savjetovano je i da se otkaže niz programa koji su trebali biti održani u Aškelonu, Sderotu i Netivotu.

Izraelski vojnici jučer ujutro su otvorili vatru na dvojicu Palestinaca uz obrazloženje da su navodno na granici s Gazom postavili eksplozivne naprave. U napadu je ubijen jedan Palestinac, a drugi je ranjen.

Palestinci koji su se tu nalazili, željeli su preuzeti tijelo smrtno stradalog, ali im to izraelski vojnici nisu dopustili.

Izraelska vojska je na navodne raketne napade iz Gaze uzvratila zračnim napadom na, kako se navodi u priopćenju, položaje Islamskog džihada u Siriji i Pojasu Gaze.

U napadu nedaleko od Damaska smrtno su stradala dvojica pripadnika Islamskog džihada, a u Gazi su ranjene četiri osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close