Sigurnost prije svega

Poljska će zatvoriti "escape rooms" koje ne zadovoljavaju sigurnosne standarde

One su u trenutku izbijanja požara slavile rođendan u "escape roomu" u sjevernom gradu Koszalinu u petak. U nedjelju je uhićen vlasnik atrakcije, pišu poljski mediji.
Vijesti / Svijet | 06. 01. 2019. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljska će zatvoriti "escape rooms" koji nisu u skladu sa sigurnosnim standardima, najavio je u nedjelju premijer Mateusz Morawiecki nakon što je u požaru u jednoj od tih atrakcija poginulo pet tinejdžerica.

One su u trenutku izbijanja požara slavile rođendan u "escape roomu" u sjevernom gradu Koszalinu u petak. U nedjelju je uhićen vlasnik atrakcije, pišu poljski mediji.

Vlasti su tijekom vikenda izvršile inspekciju nad najmanje 178 "escape rooms" diljem Poljske i zaključile kako njih 129 nije zadovoljavalo zdravstvene i sigurnosne standarde, otkrio je šef državne vatrogasne službe Leszek Suski. Zatvorit će se trinaest lokacija, piše Hina.

U "escape roomu" korisnici su zaključani u sobu te se utrkuju s vremenom kako bi riješili zagonetke i zadatke te pronašli put van. Prvo su postali popularni u Aziji, a potom se proširili na Sjevernu Ameriku i Europu.

"Ovo je bilo bez presedana ...potrebna je bilo kakva vrsta prevencije", poručio je poljski premijer novinarima i dodao kako je naredio izvještaj o oko 1,100 atrakcija te vrste diljem Poljske te da će vlada odrediti je li potrebna izmjena sigurnosnih regulacija.

Ministar unutarnjih poslova Joachim Brudzinski pozvao je roditelje da javljaju informacije o mogućim kršenjima sigurnosnih propisa u "escape rooms" ili drugim mjestima za dječju zabavu.

"Sankcije moraju biti stroge", upozorio je Brudzinski.

Kopirati
Drag cursor here to close