London

Nude pomoć: Policija poslala SMS poruke klijentima albanske narko bande

Radi se većinom o zaposlenicima u londonskom financijskom centru, a njihove brojeve mobitela policija je pronašla u dva zaplijenjena telefona albanske mreže organiziranog kriminala, piše Daily Mai
Vijesti / Svijet | 13. 10. 2019. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Londonska policija poslala je 2000 SMS poruka osobama koje je albanska narko banda snabdijevala kokainom, nudeći im pomoć u rješavanju problema ovisnosti o drogama, prenose u nedjelju britanski mediji.

Radi se većinom o zaposlenicima u londonskom financijskom centru, a njihove brojeve mobitela policija je pronašla u dva zaplijenjena telefona albanske mreže organiziranog kriminala, piše Daily Mail.

Kako prenosi The Times, policijske snage diljem zemlje su dulje vrijeme kontaktirale ovisnike i redovite 'mušterije' albanske kriminalne mreže nudeći im pomoć.

U SMS porukama koje je policija poslala bilo je navedeno da su raspačivači droge uhićeni te da njihovim korisnicima nude pomoć, a poruku je pratila i poveznica posjećena 1852 puta na kojoj se daju savjeti vezani uz pružanje pomoći zbog zloupotrebe droga.

Londonska policija je pratila 12 Albanaca koji su uhićeni s 1,2 kilograma kokaina u vrijednosti 144.000 funti, lažnim dokumentima i gotovini od 20.000 funti.

Tijekom posljednjih 12 mjeseci, uhićene osobe osuđene su na zatvorske kazne između 25 i 64 mjeseca.

Dvojica vođa narko skupine imali su na raspolaganju osam kurira i dvije osobe za kontakt telefonima koji su u financijskom središtu Londona raspačavali drogu.

Detektiv Lee Johnson, koji je vodio osmomjesčnu istragu, dodaje Daily Mail, kazao je da 'mušterije' nisu bile svjesne činjenice da su kupovinom kokaina financirali teške zločine i ropstvo, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close