Crna Gora

Policija istražuje krađu nakita starog 3.000 godina

Policiji je prijavljeno da su nepoznate osobe od 16. listopada do 12. prosinca 2019. godine nelegalno iskopavale, kako se navodi u prijavi, prapovijesno groblje u mjestu Čanj, Kufin.
Vijesti / Svijet | 23. 12. 2019. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barskoj policiji prijavljena je krađa grobnog nakita na arheološkom lokalitetu u Čanju, a prijava je podnesena protiv nepoznatih izvršitelja krađe kulturnog dobra Crne Gore.

Iz policije su kazali da lokacija koja se spominje u prijavi još nije proglašena nalazištem, ali da rade na rješavanju tog slučaja.

U pitanju je, navodno, kneževsko groblje iz osmog stoljeća prije nove ere, na kojem su slučajno nađeni brončani predmeti koji su služili kao grobni prilozi, prenosi Radio i Televizija Crne Gore.

Policiji je prijavljeno da su nepoznate osobe od 16. listopada do 12. prosinca 2019. godine nelegalno iskopavale, kako se navodi u prijavi, prapovijesno groblje u mjestu Čanj, Kufin. Tvrdi se da su time oskrnavili prapovijesno nalazište.

Nadležnom organu barskog muzeja pokazana je lokacija, te je od tada, navodno, ona ušla u proces zaštite i dobivanja suglasnosti za arheološko ispitivanje, a ranije slučajno pronađen nakit im je predan na poklon, prenose mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close