Hrvatska

Policajac uhvaćen u pokušaju krijumčarenja 18 Pakistanaca

Osumnjičeni je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske, a kaznena prijava poslana je nadležnom državnom odvjetništvu.
Vijesti / Svijet | 07. 10. 2018. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info  / Ilustracija

U Koreničkoj Kapeli uhićen je zagrebački policajac jer je u kombiju prevozio migrante koji su ilegalno prešli granicu Hrvatske i BiH, o čemu u nedjelju izvješćuje Policijska uprava ličko-senjska.

Nakon što su u Koreničkoj Kapeli u petak oko 14:50 sati zaustavili kombi zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak iz Zagreba, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u tovarnom dijelu kombija zatekli su i 18 državljana Pakistana, za koje je ustanovljeno da su ilegalno prešli granicu Hrvatske i BiH, priopćila je policija.

Dovršenjem kriminalističke istrage, utvrđeno je da je Zagrepčanin počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, članci Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Utvrđeno je i da je osumnjičeni ujedno policijski službenik Policijske uprave zagrebačke, prenosi Hina.

Zbog toga će načelnik te policijske uprave donijeti odluku o njegovom privremenom udaljenju iz službe do okončanja postupka.

Osumnjičeni je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske, a kaznena prijava poslana je nadležnom državnom odvjetništvu.

Kopirati
Drag cursor here to close