Nije išlo

Pokušali ukrasti zrakoplov, pa zapeli u blatu

Sve se događalo u noći na ponedeljek na uzletištu Imeno kod Podčetvrtka
Vijesti / Svijet | 05. 08. 2020. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bizaran pokušaj krađe manjeg sportskog zrakoplova u Sloveniji spriječilo je mokro uzletište, pa su "otmičari" završili u blatu dok su pokušavali upaliti motor i odletjeti u nepoznato.

Sve se događalo u  noći na ponedeljek na uzletištu Imeno kod Podčetvrtka, kad su nepoznate osobe pod okriljem tame provalile u hangar u  kojemu lokalni aeroklub drži svoje letjelice.

"Srećom je pokuša, krađe završio neuspjehom jer je trava na stazi bila mokra, pa je zrakoplov zapeo u blatu", objavio je Letački savez Slovenjije (LZS), prenosi Hina.

Na letjelici marke "Morane" nema vidljivijih tragova oštećenja, a sve su u letačkom klubu prijavili policiji koja kradljivcima još nije ušla u trag.

"Apeliramo na sve aeroklubove i pojedince, vlasnike letjelica, da ubuduće bolje skrbe za sigurnost na aerodromima i da osiguraju dodatnu zaštitu od neovlaštenog pristupa objektima", objavio je Letački savez Slovenije.

Takve su krađe u inozemstvu prilično česta pojava, pa se kradu ultralaki zrakoplovi koji se onda radi skrivanja tragova rastave i prodaju u dijelovima na crnom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close