7 po Richteru

Broje se žrtve nakon potresa, dvoje tindejdžera poginulo u ruševinama u Grčkoj

Prema podacima turske Agencije za katastrofe i izvanredne situacije /AFAD/, u regionu Izmir poginulo je šest osoba, a 202 su povrijeđene.
Vijesti / Svijet | 30. 10. 2020. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoje tinejdžera pronađeni su mrtvi na grčkom ostrvu Samos nakon što je snažan zemljotres jačine sedam stupnjeva po Richteru pogodio područje između Grčke i Turske, izjavili su službenici.

Prema riječima službenika, mladić i djevojka su preminuli nakon što su pronađeni bez svijesti u oblasti gdje se srušio zid u oblasti oko grada Vatija.

Prema podacima turske Agencije za katastrofe i izvanredne situacije /AFAD/, u regiji Izmir poginulo je šest osoba, a 202 su ozlijeđene, javlja Srna.

Na otoku Samosu ljudi su bježali iz kuća, a guverner Yannis Stamoulis je pozvao stanovništvo da se za sada ne vraća u kuće, jer postoji opasnost od novih podrhtavanja tla.

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg priopćio je kako su, nakon zemljotresa u Egejskom moru, spremni pomoći Turskoj i Grčkoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Stoltenberg je na Twitteru izrazio žaljenje zbog zemljotresa u Egejskom moru.

''Moje srce je uz ljude pogođene zemljotresom'', naveo je Stoltenberg te poručio kako su spremni na pomoć NATO saveznicama Turskoj i Grčkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close