Zbog pada zrakoplova

Podnesena tužba protiv Boeinga

Tužbu je na saveznom sudu u Chicagu podnijela obitelj Jacksona Musonija, državljanina Ruande, i tvrdi da je Boeing, koji proizvodi zrakoplove 737 MAX, projektirao sustav automatske kontrole leta s pogreškom.
Vijesti / Svijet | 28. 03. 2019. u 22:56 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužba protiv Boeing Co. podnesena je u četvrtak na američkom saveznom sudu vjerojatno kao prva tužba zbog pada zrakoplova 737 MAX tvrtke Airlinesa 10. ožujka u kojem je poginulo 157 ljudi.

 Tužbu je na saveznom sudu u Chicagu podnijela obitelj Jacksona Musonija, državljanina Ruande, i tvrdi da je Boeing, koji proizvodi zrakoplove 737 MAX, projektirao sustav automatske kontrole leta s pogreškom, javlja HINA.

Zrakoplovi 737 MAX prizemljeni su diljem svijeta nakon katastrofe zrakoplova Ethiopian Airlinesa koja se dogodila pet mjeseci nakon pada zrakoplova Lion Aira u Indoneziji u kojem je poginulo 189 ljudi.

Boeing je rekao u srijedu kako je reprogramirao software na svojim zrakoplovima 737 MAX kako bi spriječio da pogrešni podaci aktiviraju sustav protiv zatajenja uzgona koji je pod sve većom provjerom nakon dva smrtonosna pada u zadnjih pet mjeseci. e Ethiopian Airlinesa 10. ožujka u kojem je poginulo 157 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close