Na čekanju

Podignuta optužnica protiv vođa kavačkog klana

Optužnica je u četvrtak dostavljena podgoričkom Višem sudu koji će daljnjim razmatranjem odlučivati o njoj.
Vijesti / Svijet | 21. 10. 2021. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalno državno tužiteljstvo Crne Gore podiglo je danas optužnicu protiv jednog od vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i drugih, piše podgorički portal Dan pozivajući se na svoja saznanja.

Njima se na teret stavlja: stvaranje kriminalne organizacije, teško ubojstvo, teško ubojstvo putem pomaganja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnicom su obuhvaćeni visokopozicionirani članovi kavačkog klana i to: Kašćelan, Miloš Radonjić, Radoje Zvicer, V.V, D.P, K.M, Z.K, R.Ž, M.V, D.K, S.J., Z.P,M.K i A.D.

Optužnica je u četvrtak dostavljena podgoričkom Višem sudu koji će daljnjim razmatranjem odlučivati o njoj.

Podseća se da je sudac za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović ranije odmah nakon uhićenja ukinuo pritvor Kašćelanu i petorici osumnjičenih koji su lišeni slobode u istoj akciji.

Nakon toga, samo dan kasnije vođi kavčana je ipak određen pritvor.

Odluku o pritvoru tada je donijelo izvanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici, preinačivši odluku suca Bašovića da se ova grupa brani sa slobode.

Nakon toga neki od osumnjičenih su u bijegu. 

U akciji policije, tijekom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni, pronađena su blindirana vozila, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i drugi predmeti koji mogu ukazivati i u daljem postupku koristiti kao dokaz za izvršenje drugih krivičnih djela.

Podsećaju i da je u medijima ranije objavljeno da se ova kriminalna grupa dovodi u vezu s nestankom, ubojstvima, određenih osoba koje su označene kao suradnici škaljarskog klana, prenosi Tanjug.

Za ovu grupu kavčana navođeno je da je surađivala sa Veljkom Belivukom.

Kopirati
Drag cursor here to close