'Svijet nazadovao'

Počela 56. Sigurnosna konferencija: U svijetu sve više sukoba

"U svijetu je sve više sukoba. Zato je potpuno neprihvatljivo trenutno stanje globalne nesigurnosti", kazao je Ischinger prisutnima.
Vijesti / Svijet | 14. 02. 2020. u 21:45 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je počela 56. Sigurnosna konferencija u Munchenu (MSC 2020) na kojoj svake godine najmoćniji političari i sigurnosni stručnjaci razgovaraju o pitanju mira i globalne sigurnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Wolfgang Ischinger, predsjedatelj Sigurnosne konferencije u Munchenu, na ceremoniji otvaranja je istaknuo da u svijetu i dalje nedostaje zajedničkih aktivnosti za rješavanje najtežih kriza i najopasnijih prijetnji koje sve ozbiljnije ugrožavaju međunarodni mir i sigurnost.

Foto: Anadolija / Počela 56. Sigurnosna konferencija: U svijetu sve više sukoba

"U svijetu je sve više sukoba. Zato je potpuno neprihvatljivo trenutno stanje globalne nesigurnosti", kazao je Ischinger prisutnima.

Upozorio je također da je zapadni svijet posljednjih godina značajno nazadovao, dodajući da Zapad prolazi kroz svojevrsnu krizu identiteta.

Foto: Anadolija / Počela 56. Sigurnosna konferencija: U svijetu sve više sukoba

Na konferenciji koja okuplja najviše političke, ekonomske i vojne dužnosnike u svijetu, ove godine sudjeluje oko 30 premijera i šefova država te 70 ministara vanjskih poslova i obrane.

Konferenciji koja traje do nedjelje, 16. veljače, prisustvuje i preko 500 predstavnika poznatih kompanija, stručnjaka za sigurnost i predstavnika civilnog sektora.

Glavne teme ovogodišnje konferencije su međunarodni liberalni poredak, obrana Europske unije (EU), globalni trgovinski sukobi, klimatske promjene, cyber sigurnost te ekonomska i tehnološka konkurencija među državama.

Foto: Anadolija / Počela 56. Sigurnosna konferencija: U svijetu sve više sukoba

Ove godine su oko hotela u kojem se održava konferencija poduzete opsežne mjere sigurnosti, a za održavanje reda i mira je angažirano oko pet tisuća policajaca.

Kopirati
Drag cursor here to close