Krivi

Po 1.000 eura kazne zbog unošenja koronavirusa u državu

Zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima državljanima Srbije 1.000 eura kazne
Vijesti / Svijet | 18. 08. 2020. u 09:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Ilustracija

Državljani Srbije N.V. i M.M. proglašeni su presudom Osnovnog suda u Rožajama u Crnoj Gori krivim za nepostupanje po zdravstvenim propisima o suzbijanju opasne zarazne bolesti, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 1.000 eura.

Prema presudi od 7. kolovoza, oni su polovinom srpnja 2020. u Rožajama postupili protivno naredbi o privremenim mjerama za sprječavanje unošenja u zemlju i suzbijanje prenošenja novog koronavirusa, kojom je zabranjen ulazak strancima, osim s liste država koja ispunjavaju epidemiološke kriterije, prenosi Beta.

U presudi se navodi kako su oni ilegalno ušli u Crnu Goru iz Srbije, države koja nije ispunjavala epidemiološke kriterije i izvršili kazneno djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 eura, koju su dužni platiti u roku od 15 dana po pravosnažnosti ove presude.

"Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zamijeniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 eura novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora", dodaje se u presudi.

Kako se dodaje, odbijen je kao neosnovan prijedlog Osnovnog državnog tužiteljstva iz Rožaja za izricanje mjere sigurnosti protjerivanja stranaca iz zemlje.

Tužitelj je kao kaznu tražio i po dva mjeseca zatvora okrivljenima.

Kopirati
Drag cursor here to close