Što je vlada radila?

Plenković: Hrvatskoj treba snaga kao prije 30 godina

"Mjere donosimo pravodobno i primjereno zdravstvenoj situaciji, uzimajući pritom u obzir i gospodarske okolnosti”, rekao je Plenković podnašajući Saboru vladino godišnje izvješće.
Vijesti / Svijet | 04. 11. 2020. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Andrej Plenković kazao je u srijedu kako će vlada osigurati spremnost sustava u borbi protiv pandemije koronavirusa, za koju nitko ne zna koliko će još trajati, poručivši kako je ovo vrijeme požrtvovnosti i odgovornosti svakoga od nas, piše Hina.

Plenković je najavio da će Vlada nastaviti osiguravati spremnost javnozdravstvenog sustava u borbi protiv pandemije i svu potrebnu opremu kako bi se sačuvali ljudski životi, zdravlje građana i gospodarstvo, te istodobno raditi na dostupnosti, kvaliteti i učinkovitosti zdravstvene zaštite i modernizaciji zdravstvenog sustava.

"Mjere donosimo pravodobno i primjereno zdravstvenoj situaciji, uzimajući pritom u obzir i gospodarske okolnosti”, rekao je Plenković podnašajući Saboru vladino godišnje izvješće.

Dodao je kako nitko ne zna koliko će ova pandemija još trajati, hoće li trajati nekoliko mjeseci ili puno dulje, ni koliko će ovaj val trajati, hoće li jačati ili ne, te hoće i biti još drugih valova i koliko. što unosi veliku neizvjesnost.

"U proteklom mandatu suočili smo se s velikim brojem kriza, pa i ovom, daleko najvećom od svih, i pokazali smo da se znamo nositi s kriznim situacijama te hladne glave, čvrsto i odlučno voditi zemlju kroz turbulentna i teška vremena”, poručio je Plenković.

Uvjeren je da će Hrvatska kao i prije trideset godina pokazati da ima snagu, sposobnost i ljude za uspješno prevladavanje krize.

Plenković je kazao da je jesenski val posebno pogodio Europu, te da su brojne zemlje uvele strože mjere ograničenja kretanja ljudi, od policijskog sata do potpunog zatvaranja, te ponovio da Hrvatska zasad ne razmišlja o takvim mjerama. "Ali to ponajprije ovisi o odgovornosti koju ćemo svi zajedno pokazati u pridržavanju zaštitnih mjera”, rekao je.

Zahvalio je svim zdravstvenim djelatnicima koji su sada na prvoj crti i izlažu vlastito zdravlje da bi spasili živote drugih, ali i radnicima i i poduzetnicima koji održavaju gospodarstvo .

"Ovo je vrijeme odgovornosti svakog od nas, požrtvovnosti svakog od nas, ovo je vrijeme solidarnosti cijele nacije. Uvjeren sam da će Hrvatska pokazati da ima snagu, sposobnost i ljude zahvaljujući čemu ćemo i ovo prebroditi”, zaključio je.

Plenković je naglasio i i kako je pred Vladom još puno posla i da je još mnogo stvari kojima se možda Vlada nije stigla baviti koliko je htjela zbog nepredvidivih izazova.

"Svjesni da je u našem radu bilo i propusta, od kojih ne bježimo, ali radili smo zdušno, s puno energije te s iskrenom željom da prilike i život u Hrvatskoj učinimo znatno boljima nego kakvima smo ih zatekli. Držim da smo u velikoj mjeri u tome i uspjeli”, kazao je Plenković.

"Iza nas je sadržajnih 100 dana rada Vlade u kojima nam je na prvom mjestu bilo osigurati zdravstvenu, političku, financijsku i gospodarsku stabilnost i biti oslonac našem gospodarstvu i građanima”, rekao je hrvatski premijer.

Kopirati
Drag cursor here to close